• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Wie is Mir

* Er was eens… (een idee) *

Op 31 januari 2018 bedacht ik iets moois. Ik wilde mijn eigen kaartenlijn ontwerpen en uitbrengen. Sindsdien ben ik heel fanatiek en stiekem bezig geweest met het uitdenken van mijn idee en het ontwerpen van mijn kaartjes. Mijn 2018 bestond voornamelijk uit veel snode plannetjes, stiekeme projecten en leuke geheimpjes. Op 1-1-2019 was het dan eindelijk zo ver, de website en webshop kwamen online!

 

* Wie is Mir *

Ik ben Miriam en ik ben de trotse eigenaresse van Mirkaartjes. Ik woon heel gelukkig samen met de liefste vriend in het prachtige Groningen.

Om mij beter te leren kennen komen deze woorden het beste van pas: creatief, introvert, liefdevol, gevoelig, levensgenieter, dankbaar voor kleine momentjes, gezelligheid, warmte, knuffelen & eigenwijs. Ik vind zelf dat dit ook terug te zien is in mijn kaartenlijn en poster. Ik zie graag dat mijn kaartjes een stukje liefde, troost en/of een glimlach brengen. Het leven is soms pittig genoeg (of juist heel leuk!) en een kaartje kan daar zóveel moois in betekenen! Oh ja, voor de nieuwsgierigen onder jullie! De naam ‘Mirkaartjes’ bestaat deels uit mijn eigen naam en voor een deel waar het allemaal om draait: ‘kaartjes’. Ik vond het dubbelop leuk, want het klinkt ook als ‘meer kaartjes’ en dat is precies wat ik jullie wil geven. Meer (unieke!) kaartjes.

 

 

* Webshop *

Mijn kaartenlijn, poster én envelopjes zijn te vinden in mijn webshop en inmiddels ook in vier heuse ‘echte’ winkels! Ook sta ik met enige regelmaat op markten waar alle leukerds de hoofdrol spelen. Sinds de opening van Mirkaartjes zijn er al vele mensen heel gelukkig geworden van mijn illustraties en word ik ook heél gelukkig van alle orders. De vier verkooppunten van Mirkaartjes zijn (het assortiment verschilt per verkooppunt):

Harma – Schreiershoek 3A – Leek

Lots & More – Sassenstraat 49 – Zwolle

Inspiratiecafé OSO – Carolieweg 21 – Groningen

Oddity – Oosterstraat 16 – Groningen

 

 * Hoe ik werk *

Ik schets mijn illustraties eerst met potlood op papier en vervolgens komen ze tot leven door het gebruik van een fineliner. Als ik helemaal tevreden ben met de illustratie scan ik het in. Vervolgens werk ik de vlekjes en/f of gemaakte foutjes (oeps) weg in een foto bewerkingsprogramma en zorg ik ervoor dat de illustratie klaar is om afgedrukt te worden. Dat afdrukken gebeurt bij een officiële drukkerij. Het wordt afgedrukt op papier van hoogwaardige kwaliteit. Dit papier heeft een prachtige warme tint wit en er zit een klein reliëfje in. De hoekjes zijn (door mij persoonlijk handmatig, met alle liefde) afgerond, voor een mooi zacht effect. Het resultaat is precies waar mijn eigen kaartenlijn voor staat. Simpel, modern, zwart-wit, opvallend anders en met hier en daar een leuk (woord)grapje erin verwerkt. Mijn envelopjes maak ik ook zelf. Ze zijn gemaakt van gerecycled stevig papier in een stoere bruine tint. Deze envelopjes zijn uiterst geschikt om leuke kleine illustraties op te tekenen.

 

* Op maat gemaakt – Speciaal voor jou *

Zit er niet precies tussen wat je zoekt? Heb je andere wensen en wil je graag iets op maat laten maken? Dat kan! Visitekaartjes, geboorte- of trouwaankondigingen, uitnodigingen, noem het maar op. Ik maak namelijk met alle liefde iets speciaal voor jou of voor diegene die jij wil verrassen (een verrassing is altijd leuk!). Omdat elk project weer anders is werk ik met een uurprijs van € 43,- incl. btw. Als jij mij je wensen vertelt, ga ik voor je aan de slag met een schets. Ben je tevreden over die schets dan ga ik het verder uitwerken. Natuurlijk bespreken we van te voren hoelang het ongeveer in beslag zal gaan nemen en eventuele andere bijzonderheden. Denk je ‘jaaa, dat is gaaf!’ neem dan contact met mij op via het contactformulier of door een mailtje te sturen naar mir@mirkaartjes.nl